1 dec. 2013

Diverse Imagini Revoluția Română - 1989

























Crematoriu Cenușa
 In 1989, trupurile celor 43 de revoluționari din Timișoara au fost aduse la crematoriu în secret și incinerate.

In dimineața zilei de 19 decembrie 1989, familiile celor uciși în primele zile de revolta, vin sa ridice trupurile neînsuflețite ale acestora de la morga Spitalului Județean din Timișoara.
Cererea le este respinsa de către autorități pentru simplul motiv ca, în noaptea precedent, peste 40 de cadavre din morga fuseseră încărcate într-un camion frigorific și transportate la București.




 La câțiva securiști li s-a retras titlurile de luptători și eroi ai revoluției  deoarece au făcut poliție politică împotriva cetățenilor români

 Securist 



Decizia CNSAS nr. 2987 din 25 septembrie 2007 referitoare la Trosca, publicată în Monitorul Oficial nr. 68 din 14 februarie 2008, nu oferă informaţii despre persoanele urmărite de Trosca în calitatea sa de securist.

Ni se spune în Decizia CNSAS că Trosca a luat măsuri faţă de o persoană semnalată  pentru relaţii neoficiale cu cetăţenii străini, cum ar fi începerea urmăririi informative, încadrarea informativă a titularului prin informatorii aflaţi în legătura ofiţerului, investigaţii la domiciliul şi locul de naştere al persoanei, interceptarea corespondenţei şi convorbirilor telefonice; iar în ceea ce priveşte altă persoană, emigrată în SUA, Trosca a dispus deasemeni începerea urmăririi informative, recrutarea unui informator care să dea informaţii despre “obiectiv”, instalarea tehnicii de ascultare pentru interceptarea convorbirilor telefonice, interceptarea corespondenţei şi investigaţii la domiciliul obiectivului şi a bunicii sale.

“Prin măsurile derulate a adus atingere dreptului la libertatea cuvîntului şi a opiniei (art. 28 din Constituţia României din 1965, art. 19 din Pactul privind Drepturile Civile şi Politice), dreptului la viaţă privată (art. 32 – inviolabilitatea domiciliului, art. 33 – secretul convorbirilor telefonice – Constituţia României din 1965, art. 17 din pactul privind Drepturile Civile şi Politice)”, concluzionează CNSAS.

































 Soldați îmbrăcați în ținută bolșevică ...vremurile de altădată ..

























Ucis de  securiști - teroriști

Presupuși teroriști - Criminali securiști